PRIVAATSUSTINGIMUSED JA KÜPSISTE POLIITIKA

See leht kasutab küpsiseid. Jätkates selle lehe sirvimist, nõustute meie küpsiste kasutamisega. Palun tutvu meie privaatsustingimustega

Liitumine ebaõnnestus!

2010. aasta Good Design Awards disainiauhinnad Honda toodetele

Lisatud 08.11.2010

Honda sai programmi Good Design Awards raames oma toodete eest ohtralt disainiauhindu, sealhulgas sportliku hübriidauto Honda CR-Z eest, millele anti Good Design Award Best 15. Tänu oma originaalsusele välja valitud CR-Zi esitletakse avalikkusele Grand Award auhinnatseremoonial, mis leiab aset 10. novembril.

Good Design Awards tõestab, et disain viib uute vastusteni paljudes inimtegevuse valdkondades, demonstreerides tulevast elustiili nii üldsusele, tööstusele kui kogu ühiskonnale.

Kohtunikud kirjeldasid CR-Zi katuse kompromissitut püüdlust aerodünaamika poole ja eest taha voogavaid jooni kui kaunilt viimistletud disaini, mis võiks muuta lähtekohta autode atraktiivsuse hindamisel. Selles valguses pärjatigi auto Best 15 auhinnaga.

Good Design Award Best 15 omistatakse Honda tootele juba viiendat aastat järjest. Eelmiste auhinnatud toodete hulka kuuluvad neljarattaline roller Monpal ML200, HondaJet, kütuseelemendiga elektriauto FCX Clarity ja hübriidauto Insight.

Peaauhinna Good Design Grand Award saaja valitakse 10. novembril Best 15 nominentide hulgast. Peaauhinna annab võitjale üle Jaapani peaminister Kan Naoto.

Tänavu said Good Design Awards auhinna ka järgmised Honda tooted:

Mootorrattad
• VFR1200F - sportlik matkaratas
• VT1300CX - cruiser
• PCX – trendikas keskklassi roller
Autod
• STEPWGN/STEPWGN SPADA – mahtuniversaal Jaapani turu jaoks
Power Equipment tooted
• Enepo EU9iGB – stiilne kaasaskantav generaator

Täiendavaks kinnituseks Honda toodete ajatule disainile anti neljataktilisele päramootorile Good Design Long Life Design Award. Selle auhinnaga tunnustakse Honda toodet juba kolmandat aastat järjest. Good Long Life Design Award antakse toodetele, mida on valmistatud või müüdud üle kümne aasta ilma disaini põhielemente muutmata, mis räägib nende aegumatusest ja ainulaadsusest. 

Mis on Good Design Awards?

Good Design Awards on ulatuslik programm disaini väärtustamiseks ja julgustamiseks, mida koordineerib Jaapani Tööstusdisaini Edendamise Organisatsioon (JIDPO). Selle programmi raames on auhinnatud suurepäraseid tooteid juba rohkem kui 50 aasta jooksul. Tänaseks on leidnud tunnustust umbes 35 000 toodet.

Auhinnale kandideerivate toodete seast valitakse välja kõige silmapaistvamad. JIDPO-le esitatakse igal aastal sõelumiseks umbes 3000 toodet rohkem kui tuhandelt firmalt ja disainerilt. Nende disaini hindab umbes 70 eksperti, kes valivad välja auhinnaväärilised tooted. Good Design Awards on süsteem, mille eesmärk on suunata erakordses disainis peituv jõud elukvaliteedi parandamisse ja tööstuse arengu õhutamisse. See on kampaania ühiskonna elavdamiseks ja rikastamiseks disaini läbi.

21. sajandil on disain hädavajalik iga indiviidi elujärje parandamiseks. Tänane Good Design Awards tõestab, et disain viib uute vastusteni paljudes inimtegevuse valdkondades, demonstreerides tulevast elustiili nii üldsusele, tööstusele kui kogu ühiskonnale.